В Україні можуть посилювати мобілізація через нестачу кадрів в ЗСУ



Процес мобілізації в Україні хочуть змінити. Щоб вирішити нестачу кадрів в ЗСУ влада планує ухвалити ряд змін. Про це дедалі частіше почали говорити керівники держави та військові, а в парламенті готують законодавчу базу для ефективнішого залучення українців до війська. Про це повідомляє Еспресо.

В Україні залучатимуть нових людей до війська, які категорії населення підпадуть під мобілізацію, а кого можуть демобілізувати.

Нещодавно Валерій Залужний в розповів про реальний стан справ на війні. Головнокомандувач Збройних сил України не став малювати оптимістичну картину, а, навпаки, намагався донести до української та закордонної аудиторії всю складність ситуації війни з Росією. Торкнувся генерал і теми мобілізації, визнавши, що ЗСУ мають проблеми з підготовкою резервів. 

"Тривалий характер війни, обмежені можливості щодо ротації військовослужбовців на лінії бойового зіткнення, прогалини в законодавстві, які дозволяють у начебто законний спосіб ухилятися від мобілізації, суттєво знижують мотивацію громадян до проходження військової служби", – зауважив Залужний. 

Він також зазначив, що над шляхами розв'язання цих проблем іде робота. Комплексні рішення в цьому напрямку нещодавно пообіцяв і президент України. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW