Надія Миненко: Від нашої роботи залежить майбутнє лісів



Столичний лісовий офіс продовжує знайомити із професіями лісової галузі.

Наприклад, сьогодні розповімо про роботу начальника лісорозсадника на прикладі Надії Миненко – досвідченого фахівця з вирощування лісових та декоративних рослин.

«Моє захоплення рослинами почалося ще з дитинства, тож вибір професії був очевидним», - говорить жінка.

Здобувши фах у Поліському національному університеті, сім років тому Надія поєднала своє життя з лісовою справою. Спершу – як майстер лісорозсадника, а згодом стала начальником базового лісорозсадника філії «Коростенське лісомисливське господарство» ДП «Ліси України».

Головні завдання начальника лісорозсадника – відповідальність за формування партій лісового насіння, відбір середніх зразків до апробації, якісне збереження та підготовку його до висіву, а також догляд за сходами.

Щодня Надія обходить територію лісорозсадника, стежить за станом лісових та декоративних рослин, перевіряє вологість ґрунту, наявність шкідників. Вона організовує полив сіянців та саджанців, підживлення рослин добривами, боротьбу з хворобами та шкідниками.

А ще Надія регулярно проводить цікаві екскурсії для школярів та студентів, ділиться досвідом та знаннями з молоддю. Така різнопланова діяльність вимагає глибоких знань в одразу декількох галузях, а також постійного вдосконалення знань та вмінь. А для змістовного спілкування з іноземними колегами та вивчення світового досвіду також важливо володіти латинською мовою. Адже в ній закладено основу більшості ботанічних та лісівничих термінів.

Ця робота дуже відповідальна, адже від якості вирощених сіянців залежить успіх робіт з лісовідновлення та створення молодих лісів.

«Найбільше задоволення – це спостерігати, як з маленького насіння виростає сильне здорове дерево, здатне принести велику користь природі. Оскільки від нашої роботи залежить майбутнє наших лісів», – каже Надія.

ДП "Ліси України"



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW