10-та річниця початку Революції Гідності: які заходи відбудуться у Львові



День гідності та свободи відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

У вівторок, 21 листопада, Україна відзначатиме День Гідності та Свободи. З цієї нагоди у Львові проведуть кілька заходів.

Які заходи відбудуться у Львові

О 10:00 відбудеться вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на полі почесних поховань №67 Личаківського кладовища.

О 18:00 год на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку, що на проспекті Свободи, проведуть акцію «Майдан. 10 річниця початку Революції Гідності». Це –мистецький перформанс, під час якого виконавець Shumei на фортепіано виконає пісні, які лунали зі сцен Майдану у Львові і не тільки.

«10-та річниця для нас є особливо важливою. Перемога Майдану тоді означала екзистенційний виклик для режиму Путіна. Війна, зокрема, це й помста за Майдан, за вибір українців, за їхнє єднання, за готовність захищати не лише на словах, а й на ділі європейські цінності – свободу», – підкреслив Генеральний директор Національного музею Революції Гідності.

Своєю чергою в. о. голови Українського інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак додав, що УІНП цього року провів опитування серед українців і 52% респондентів підтвердили, що події Революції Гідності сприймаються як ті, що кардинально змінили хід української історії.

Читайте також: У Львові відбудеться тиха хода зі свічками



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW