Попри повномасштабну війну, товарообіг Житомирщини з Чехією за 8 місяців цього року склав майже 400 мільйонів гривень



Сьогодні голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко зустрівся з представниками Посольства Чеської Республіки в Україні та громадських організацій чеського земляцтва які багато років живуть та працюють на Житомирщині.

Разом обговорили можливості співпраці між нашою областю та Чеською Республікою.

Про це очільник Житомирщини повідомив у своїх соціальних мережах:

"Зовнішньоекономічна політика Житомирщини завжди була спрямована на поглиблення та розширення взаємовигідних торговельно-економічних зав’язків. І Чеська Республіка є одним з наших важливих партнерів у цьому процесі".

Голова ОВА переконаний, що наша співпраця буде розвиватися та приносити обопільну користь.

За словами Віталія Бунечка, попри повномасштабну війну, товарообіг нашої області з Чехією за 8 місяців цього року склав майже 400 мільйонів гривень. Це свідчить про стабільний і продуктивний характер наших економічних відносин. Загалом обсяг залученого капіталу з Чеської Республіки в економіку Житомирщини становить 5,3 мільйона доларів США. Це свідчить про довіру інвесторів до нашого бізнес-середовища. Завдяки участі чеського бізнесу на Житомирщині створено 9 підприємств.

"Крім торговельних та інвестиційних аспектів, важливо також відзначити велике значення допомоги чеських благодійників у найважчий період після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Зокрема, міжнародна гуманітарна організація "Людина в біді" (People in need) та інші благодійники забезпечили постачання речей першої потреби, побутової техніки, посуду та засобів гігієни для внутрішньо переміщених осіб та людей, які втратили власне житло та майно через терористичні удари росіян по мирним громадянам.

Переконаний, що ця зустріч стане початком нових проєктів та ініціатив, які допоможуть зміцнити наше партнерство", - підсумував Віталій Бунечко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW