Румунія переміщує своє ППО ближче до кордону з Україною



Румунія поставить систему протиповітряної оборони  біля українського кордону через російські атаки дронів.

Румунія розмістить власну систему протиповітряної оборони ближче до українського кордону на Дунаї. Також на кордоні буде більше військових постів та патрулів через атаки російських безпілотників на зернові об’єкти які знаходяться поблизу.

Про це повідомляє Reuters.

У матеріалі повідомляється, що ці заходи разом із розгортанням чотирьох додаткових американських винищувачів F-16 і розширення забороненої для польотів зони є ознакою зростаючого занепокоєння в Румунії та альянсу НАТО через те, що війна в Україні може перекинутись на їх територію.

Нагадуємо, що міноборони Румунії вирішили посилити заходи безпеки та закрити небо на відстані до 30 кілометрів. Також заборонили польоти на території вищі чотирьох тисяч метрів.Такі обмеження діють з 2022 року, тоді безпілотники та літаки не могли підлітати ближче восьми кілометрів, а облетіти територію можна висотою лише тисяча кілометрів.

Також у Румунії за один тиждень вже тричі знайшли уламки російського безпілотного літального апарату. В останнє на її території виявили уламки 13 вересня, коли росія атакувала Одещину. 

Читайте також: 

  • Румунія закриває небо на 30 км через атаки росії
  • Пункт пропуску до Румунії “Орлівка” зупинив роботу через атаку рф


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW