Гроші, щоб вижити в нас будуть: Кім про позбавлення місцевого бюджету ПДФО з заробітних плат військових



Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім підтримав рішення уряду, щодо позбавлення місцевого бюджету ПДФО з заробітних плат військових.

Під час сесії міськради, 29 вересня, очільник ОВА розповів, що на 2024 рік Миколаїв та область недоотримають в бюджет 2 мільярди гривень.  

— Якби і залишили ПДФО в бюджеті, то казначейство все одно у 2024 році буде пропускати платежі лише на оборону та підтримку обороноздатності, проєкти розвитку не будуть працювати. Миколаїв і область, як і інші населенні пункти — це приклад того, як потрібно себе поводити під час війни. В нас більшість платежів йдуть саме на підтримку армії та забезпечення. Я розумію, що в деяких областях, навіть якщо заберуть ПДФО, в них все одно буде зріст на 20%, через дислокацію бізнесу і т.д.. Але на зараз ми є виняток з правила і не можна заради одних нас змінювати всі правила. Тому, це наш вклад в перемогу, який ми 2 мільярди зі 100 недоотримаємо, і вони підуть на озброєння, — зазначив він.

За його словами, цивільні також підтримають це рішення, адже зараз кошти мають йти на ЗСУ. 

— По-друге, люди, які страждають, воюють, знаходяться у Миколаєві та області погоджуються, що не треба робити бруківку, саджати дерева, люди повністю підтримують думку, що кошти мають йти на ЗСУ і не витрачатися зараз на розвиток міста, на жаль. Це тимчасова позиція. Гроші, щоб вижити в нас будуть. Так, нам доведеться затягнути пояси, нам доведеться витрачати кошти лише на певні статті бюджету, але при цьому буде створений резерв, щоб ми могли озброюватись на рівні країні, - каже Кім.

Нагадаємо,  7 вересня Миколаївська міська рада прийняла звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабміну щодо збереження у доходах місцевого бюджету військового ПДФО.

Міський голова Олександр Сєнкевич заявив, що надходження у бюджет Миколаєва на 46% складалось саме з військового ПДФО. Мер стверджує, що без цих коштів не вистачатиме на оплату зарплат, комунальних послуг, обслуговування міста.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що за час повномасштабного вторгнення доходи місцевих бюджетів від військового ПДФО збільшились у вісім разів. За словами очільника Уряду, коштом військового ПДФО будуть закуповувати техніку та виробництво зброї.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів, що Уряд буде доплачувати з державного бюджету місцевим громадам задля збалансування бюджетів нижчих рівнів.

Пізніше стало відомо, що У Міністерстві фінансів України відповіли на звернення Миколаївської міської ради щодо збереження у доходах місцевого бюджету військового ПДФО та заявили, що зміни до прийнятого уже в першому читанні законопроєкту може внести тільки Бюджетний комітет Верховної Ради.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW