У Запоріжжі депутати "завернули" петицію про вилучення земельної ділянку у фірми Кальцева



Запорізькі депутати не підтримали петицію щодо вилучення земельної ділянки у фірми нардлепа Кальцева, що розташована в сквері Дениса Тарасова (раніше – Яланського) під будівництво ТРЦ.

Про це повідомляє 061.

Цікаво, що цей проєкт рішення включили до порядку денного «з голосу», оскільки голова земельної комісії Василій Полюсов повідомив, що нібито не встиг подати  проєкт рішення на розгляд погоджувальної ради.

«На підставі договору оренди від 03.03.2009 року реєстраційний № 040926100471 передано в оренду ТОВ «ЛЕНД ДІВЕЛОПМЕНТ» земельну ділянку загальною площею 2,5856 га кадастровий номер 2310100000:05:009:0349 га, для розташування багатофункціонального торгово-розважального комплексу. Просимо вилучити земельну ділянку (кадастровий номер 2310100000:05:009:0349 га, загальною площею 2,5856 га) для створення скверу імені Дениса Тарасова», - зазначається в тексті петиції за авторством Максима Дрозденка.

Компанія нардепа Володимира Кальцева "Ленд Дівелопмент" ще у 2009 році уклала договір оренди ділянок площею 3,7 га для розміщення багатофункціонального торговельно-розважального комплексу на перехресті вул. Незалежної України (тоді ще вул. 40-років Радянської України) та вул Вячеслава Зайцева (в минулому – вул. Лермонтова). Торгово-розважальний комплекс тут так і не звели, але вирубали у сквері понад 500 дерев. Запорізькі правозахисники почали судитися з посадовцями через цю земельну ділянку. Судові спори продовжуються і по цей день.

Під час розгляду петиції посадовці мерії повідомили, що неможливо вилучити земельну ділянку, яка перебуває в оренді. Щодо питань, а чи є по ній борги по сплаті орендної плати, то посадовці ухилилися від прямої відповіді.

«Станом на травень, коли ми розглядали аналогічну петицію вона була, проте пізніше була скоригована у відповідності до податкового кодексу», - повідомили в управлінні з питань земельних відносин.

Депутати почали обговорювати, чому взагалі виноситься в зал петиція, яка не відповідає закону. Врешті-решт ця петиція не була підтримана депутатським корпусом.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW