У Кривому Розі показали, як виглядають укриття у деяких закладах освіти, - ФОТО



Підготовка укриття в садочку Центрально-Міського району приємно вражає. Діти під час оголошення повітряної тривоги обов'язково спускаються і чекають відбою.

Про це повідомив начальник Криворізької РВА Євген Ситниченко, який побуав сьогодні у кількох закладах освіти.

"Саме в той час, поки я був на території садочка, почалася повітряна тривога - і малечу організовано, швидко перевели в укриття", - зазначив Ситниченко.

За його словами, гімназія у Центрально-Міському районі також чудово підготовлена. Велике і просторе укриття може прийняти і дітей, які прийдуть на консультацію, і містян. Як зізналася директор школи, їхнє укриття одночасно приймало до 200 людей. 

Водночас у гімназії в Металургійному районі Кривого Рогу тривають ремонтні роботи. Начальник РВА наголосив, що допоки укриття не буде готове і прийняте співробітниками ДСНС, діти не зможуть відвідувати навчальний заклад для консультацій.

Він також нагадав, що згідно з рішеннями сесій сільських, селищних, міських рад району, зі 194 шкіл району 145 працюватимуть у змішаній формі, 49 - у дистанційній, з 213 садочків 76 планують працювати у змішаній формі, інші 136 - у дистанційній; 1 - не функціонує; з 51 закладу позашкільної освіти 8 - у змішаній формі навчання, 43 – у дистанційній. У місті Кривий Ріг 4 школи розпочнуть навчальний процес в онлайн-форматі, 125 - дистанційно з офлайн-консультуванням; 69 дошкільних закладів освіти працюватимуть у змішаному режимі, ще 83 - дистанційно.

"Перевірки укриттів у Криворізькій міській громаді, як і в 14 інших громадах Криворізького району, будуть продовжуватися. Навчальний процес має бути ефективним, але безумовно безпечним. Ми повинні забезпечити високоякісні знання, разом з тим життя та здоров'я учнів - передусім. Впевнений, що відповідальне ставлення буде рушійною силою під час прийняття будь-яких рішень на всіх рівнях", - зазначив Євген Ситниченко.

Слідкуйте за новинами в Telegram. 

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook. 

Читайте нас на Google News



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW