В ОВА пояснили, що означає критична відмітка підняття води в 105 см



В ОВА Миколаївщини пояснили, що  що підвищення води на 105 сантиметрів є відміткою, після якої у Миколаєві можуть початися підтоплення будівель.

Нагадаємо, що станом на зараз вода в Миколаєві піднялась до 82 сантиметрів. Наразі укріплюють берег на Намиві, аби вода не пішла далі. Також є підтоплення на яхт-клубі, у Корабельному та Центральному районі.

Про це пишуть НикВести, посилаючись на коментар заступника начальника Миколаївської ОВА Валентин Гайдаржи розповів у коментарі кореспонденту «НикВести».

За його словами, 105 сантиметрів — це попередній розрахунок, який показує високу ймовірність підтоплень будівель та важливих об’єктів.

— Це означає, що якщо перевищити цю критичну відмітку, то може піти підтоплення. Але критичні відмітки завжди могли бути розрахунковими — іноді цифра визначалася з запасом. Тобто необов’язково почнуться підтоплення, якщо підвищення рівня води буде 105 сантиметрів. Але ця позначка допускає підтоплення. А далі все залежить від того, наскільки рівень води буде перевищувати цю відмітку, — сказав Валентин Гайдаржи.

Він додав, що у Миколаєві зараз підвищення рівню води не є надто проблематичним, тому ОВА займається переважно ситуацією в області. За його словами, найбільші підтоплення зафіксовані в Снігурівській громаді. Адже після вибуху на Каховській ГЕС річка Інгулець, в яку потрапила вода з Дніпра, вийшла з берегів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW