Пропагандисти поширюють фейки, що Валерія Залужного "поранили" та "прибрали"



В інформаційному просторі пропагандисти поширюють чутки про зникнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. 

Фейкові новини про ліквідацію вищого керівництва України час від часу з’являються в інформаційному просторі російських ЗМІ та соціальних мережах. Останнім часом пропагандисти почали поширювати чутки про зникнення Головнокомандувача Збройних сил України. 

Мовляв, його вбили, або прибрали з публічного простору через протиріччя з президентом України Володимиром Зеленським. Пізніше у пропагандистських джерелах почали з’являтись повідомлення про серйозне поранення Залужного. 

Ватажок найманців "Вагнер" Пригожин розповів:

"По понятным причинам у меня нет исчерпывающей информации, что сейчас происходит с Валерием Федоровичем Залужным. Могу сказать одно, что 10,11 и 12 мая, когда он был в зоне досягаемости наших орудий, мы провели ряд мероприятий. Насколько они успешны, на сегодняшний день непонятно. Время покажет".

Цю інформаційну хвилю підхопили соціальні мережі, російські сайти та газети. 

Ось так наприклад пише видання Аргументы и факты: 

"Руководство Украины не может доказать, что главнокомандующий вооруженными силами (ВСУ) Валерий Залужный до сих пор жив и дееспособен. Генерал давно перестал появляться на публике. Последнее сообщение со свежей фотографией появилось в его соцсетях еще 13 апреля"

Таку інформацію до своїх читачів доводить російське видання НСН:

"Командующий ВСУ Валерий Залужный лежит в госпитале при смерти, сообщил военкор Александр Руденко со ссылкой на источник в руководстве украинской армии"

Деякі російські джерела висувають версії про те, що бачили Залужного на відпочинку. 

Чутки прокоментувала заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр. Вона спростувала інформацію про зникнення Залужного і заявила, що він на місці.  Усі новини щодо його зникнення є вкидами російської пропаганди. 

"Це типова інформаційна технологія спрямована на деморалізацію нашого війська. По часу дії вона дуже коротка - від декількох годин до одного дня. Бо інформацію легко перевірити. А ефект від неї очікується у разі влучного моменту поширення та масовості", - наголосила Маляр.

Також на фейкові новини про серйозне поранення Залужного відреагував Секретар РНБО Олексій Данілов: 

"Президент України, верховний головнокомандувач ЗСУ Володимир Зеленський 24.05.2023 о 10.00 заслухав на Ставці доповіді головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та інших членів Ставки"

25 травня свіже відео з живим та здоровим Валерієм Залужним показав військовий блогер, полковник ЗСУ Анатолій Штефан (Штірліц).

Це вже не перший фейк стосовно загибелі вищого керівництва від пропаганди. Нещодавно в інформаційному полі з’являлись фейки про те, що у Бахмуті вбили Ігоря Танцюру, командувача підрозділів територіальної оборони. 

Тож, будьте критичними до інформації та не ставайте жертвами маніпуляцій та російської пропагандистської машини. 





AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW