У Житомирі відбулася зустріч очільника області з журналістами 14 регіонів України, — ВІДЕО



На майданчику офіційного медіацентру Житомирської обласної військової адміністрації відбулася зустріч з журналістами з 14 регіонів України, на якій голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко розповів про актуальні плани з відновлення соціальної інфраструктури області.

Про це очільник Житомирщини повідомив на сторінках своїх соцмереж.

Протягом року спільними зусиллями Держави, міжнародних партнерів, громад, бізнесу та волонтерів на Житомирщині вдалося відновити більш ніж 1800 об’єктів.

На це було спрямовано 200 млн гривень з резервного фонду державного бюджету та інших джерел. Тоді йшлося переважно про ліквідацію незначних пошкоджень, щоб люди змогли повернутися до відновлених будівель до холодів.

Паралельно з цим на державному та міжнародному рівні весь цей час йшла робота з формування Фонду відновлення, який міг би фінансувати більш масштабні проєкти, які відповідають критеріям, визначеним Урядом. Місцеві бюджети також передбачили на цей рік кошти на проєкти відновлення.

Зараз перелік проєктів, які будуть фінансуватися з Фонду відновлення, знаходиться на остаточному затвердженні Міжвідомчої робочої групи. Чекаємо на затвердження. Тож кінцева кількість проєктів ще може бути змінена.

У підсумку, за фінансування з усіх доступних джерел, в області заплановано розпочати реалізацію орієнтовно 15 проєктів. Йдеться про відбудову, реконструкцію, модернізацію та підготовку проєктно-кошторисної документації для подальших робіт на наступних об’єктах:

  • Капітальний ремонт двох ліцеїв на Півночі області (в Коростені та Кирданах);
  • Будівництво дитячого садочку в Гришківцях;
  • Реконструкція Обласної дитячої лікарні, а також обласної Лікарні імені Гербачевського;
  • Будівництво станції знезалізнення води у Бердичеві;
  • Капітальний ремонт центру безпеки громадян в Овручі;
  • Реконструкція стадіонів в Овручі та Олевську, а також стадіону Полісся в Житомирі.

Також необхідно розробити проєктну документацію для будівництва гуртожитку у Зарічанах та ремонту трьох мостів у Народицькій громаді, знищених рашистами.

Загальний обсяг фінансування за цими проєктами може скласти понад один млрд грн.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW