Вознесіння Господнє: християни східного обряду сьогодні відзначають одну з 12 найголовніших релігійних дат, - ВІДЕО



Християни східного обряду сьогодні відзначають Вознесіння Господнє. Свято, яке цьогоріч припало на 25 травня, належить до 12 найголовніших релігійних дат. Цей день присвячений відходу Ісуса Христа у небесний Господній храм. 

На Facebook - сторінці Дніпропетровської єпархії ПЦУ пояснюється, що на сороковий день після Світлого Христового Воскресіння, Православна Церква відзначає Вознесіння на небеса Господа нашого Ісуса Христа.

"Як розповідає Священне Писання, після Свого Воскресіння з мертвих Спаситель неодноразово являвся своїм учням, засвідчуючи їх у істинності Свого тілесного Воскресіння, зміцнюючи в них віру і готуючи до прийняття обітованого Святого Духа. Згодом, наказавши не відлучатися з Єрусалиму і чекати обіцяного від Отця, Господь Ісус Христос вивів учнів із міста до Віфанії, на гору Єлеон і, піднявши Свої руки благословив їх, а потім став віддалятися від них і підноситись на небо. У Діяннях святих апостолів описано, що, почавши підноситись, Христос був прихований хмарою, і тоді з'явилися «два чоловіки в білому одязі», які сповістили про Його майбутнє Друге пришестя. А учні вклонилися Йому і з радістю повернулися до Єрусалиму, де через кілька днів на них зійшов Святий Дух.

Цією подією було завершено зцілення людської природи від наслідків гріха, сталось її визволення від влади диявола і смерті. Господь Ісус Христос возніс нашу природу до лона Пресвятої Тройці, тепер вона разом із Ним посаджена праворуч нашого Небесного Отця і Творця! 

Проте Господь, своїм Вознесінням, не полишив нікого із нас. Він завжди, постійно і всюди разом із нами. Спаситель щодня відкриває нам Себе, чує наші молитви, виконує наші сердечні прохання, і дає Себе на поживу у Таїнстві Святої Євхаристії!

Вітаємо усіх Вас, наші дорогі і любі читачі з прийдешнім святом. Бажаємо, щоб кожен із Вас завжди відчував на собі цю Божу присутність, Його любов і турботу! Нехай це свято стане для нас непохитним переконанням того, що Господь зараз, у ці важкі часи війни, разом із нами, і що Він допомагає нам! Якщо ж Він з нами, то з нами неодмінно буде і Перемога!", - йдеться у повідомленні ДЄ ПЦУ.

У день свята Вознесіння Господнього Предстоятель Православної Церкви України - Митрополит Епіфаній у співслужінні архієреїв та духовенства звершив урочисту Божественну літургію у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW