Перед судом відповідатиме закарпатець, який незаконно намагався переправити до Румунії військовозобов’язаних чоловіків



Рахівський відділ Тячівської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо 20-річного закарпатця за фактом організації незаконного переправлення за кордон військовозобов’язаних чоловіків (ч. 3 ст. 332 КК України).

У ході слідства встановлено, що мешканець Хустщини спланував незаконне переправлення до Румунії двох чоловіків призовного віку. На мікроавтобусі «Volkswagen» він доправив «клієнтів» на територію Рахівщини, де в гірській місцевості вони повинні були перетнути державний кордон. Оплата за це складала 3000 доларів США з особи.

Спробу перетину держрубежу припинили в листопаді минулого року. Вона виявилася невдалою, адже співробітники Держприкордонслужби викрили «ухилянтів», а згодом – притягнули до адміністративної відповідальності.

Подальшу долю обвинуваченого в організації злочину вирішуватиме суд, завтра у провадженні має відбутися підготовче засідання. Якщо вину особи буде доведено, йому може загрожувати від 7 до 9 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW