Відновлення роботи заводів у Миколаєві. Яка ситуація станом на зараз



У Миколаєві наразі не працюють заводи "Зоря- Машпроект" та Миколаївський глиноземний завод, проте вже йдуть розмови про відновлення їхньої роботи.

Про це розповів голова миколаївської ОВА Віталій Кім у ході брифінгу, - передає 0512.

- Обидва підприємства очікують певні зміни. По МГЗ є рішення щодо його передачі в державну власність. Стоїть вже завдання і відпрацьовано з міжнародним інвестором щодо відновлення роботи. Щоб люди отримували зарплату і щоб у ланцюгу не було російської цілі. Треба дочикатись рішення апеляційного суду і менеджменту, щоб через деякий час анонсувати програму. З цим працюють вже півроку.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, що Вищий антикорупційний суд конфіскував українські активи наближеного до путіна олігарха Олега Дерипаски.

Миколаївський глиноземний завод є одним з найбільших в Європі підприємств кольорової металургії і лише статутний капітал заводу-гіганта складає 1,5 мільярдів гривень.

У власності Миколаївського глиноземного заводу було щонайменше 12 земельних ділянок, комплекс морського порту, квартири, адмінбудівлі, виробничі цехи, 46 транспортних засобів та 240 одиниць спеціальної техніки.

Що стосується заводу "Зоря- Машпроект"", то також порушується питання відновлення роботи.

- Тільки вчора була зустріч, і минулого тижня в Києві обговорювали це питання, щодо завантаження роботи, бо люди на простої. Це теж гостре питання і воно зараз обговорюється і в органах Міноборони, щодо завантаження невійськової роботи. А для того, щоб люди могли працювати та відновити роботи. Місяці три і можна говорити про результат. 

Раніше ми писали, що на початку повномасштабного вторгнення, в березні, російський агресор наніс удар і по заводу "Зоря" - "Машпроект".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW