У львівському модульному містечку переселенці отримали городи. Теж модульні, - ВІДЕО



З дружиною мера Львова Катериною Кіт-Садовою, командою садівників, фахівцями міського управління архітектури та урбаністики, учасниками ГО «Плато» облаштували 13 блоків піднятих грядок. Такий тип городництва активно використовується у містах та містечках Європи.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

«Мешканці містечка самі виявили ініціативу. Вони хотіли садити городину: огірочки, помідорчики, прянощі. Ще на початку весни вони активно долучалися до облаштування території – висаджували дерева (до прикладу, сакури) та квіти. І зараз ми облаштовуємо грядочки. Мешканці самі дбатимуть за них, поливатимуть, доглядатимуть», - розповів Володимир Головатий, директор Центру соціальної підтримки ЛМР.

Аби охочі мешканці модульного містечка мали змогу мати «свою» грядочку, підняті блоки розмістили вздовж модульних будиночків у такий спосіб, що коло кожного обов’язково їх було кілька.

«За ініціативою мешканців ми розробили для цього містечка пропозицію міських городів, які дуже розповсюджені в містечках Європи. Ми їх розробили в форматі 13 блоків піднятих грядок. Люди зможуть висаджувати тут городину, трави та спеції, або що їм ще буде там пасувати. Поливати ці грядки також будуть вони. Це буде така справа, яка приноситиме і користь і задоволення», - каже Олена Трібусян, розробниця концепції благоустрою території містечка, фахівчиня управління архітектури та урбаністики ЛМР.

Нагадуємо, у найбільшому у Львові модульному містечку проживає понад 750 українців, які знайшли прихисток у нашому місті, рятуючись від війни. Це жителі трьох містечок зі Стрийського парку, вул. Пулюя та «Маріяполісу», будиночки яких законсервували. Загалом у Львові проживає близько 150 тисяч вимушено переміщених осіб.

Читайте також: На Львівщині позбулися ще одного радянського істукана, - ФОТО.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW