"Мобілізація в Україні": експерт пояснив, чи призватимуть людей із подвійним громадянством



Під час воєнного стану в Україні до лав ЗСУ можуть мобілізувати військовозобов’язаних осіб, які мають подвійне громадянство. 

Як інформує "ТСН", про це розповів адвокат Ростислав Кравець.

За словами адвоката, виняток стосується чоловіків, які виїжджають на постійне місце проживання за кордоном. Для них передбачено зняття з військового обліку в нашій країні.

"Навіть якщо вони повідомлять про наявність другого громадянства", – зазначив він.

В таких випадках людям варто подати в Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки документи, що засвідчують наявність українського та іншого громадянства. Йдеться насамперед не про мобілізацію, а про можливість притягнення особи до кримінальної відповідальності за державну зраду.

"Особливо, якщо йдеться про громадянство країни-агресора або країни, яка їй допомагає. Я кажу про Російську Федерацію та Республіку Білорусь", – пояснив Кравець.

Адвокат продовжує, що у людей із подвійним громадянством вже виникали проблеми зі зняттям із військового обліку. 

"У будь-якому разі, якщо у вас є громадянство іншої країни й ви офіційно не вийшли з громадянства України, це не є перепоною для вашої мобілізації під час воєнного стану й на особливий період. Візьміть це до уваги й зверніться до ТЦК і СП, щоб у подальшому не виникало неприємних ситуацій з правоохоронними органами", – зауважив Кравець.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW