Власників тварин в Україні штрафуватимуть: за які порушення та на які суми



Нещодавно в Україні було посилено відповідальність для українців, які мають домашніх улюбленців. Що про це відомо, та як відтепер любителі тварин мають з ними поводитись.

На офіційній сторінці Верховної Ради України розмістили відповідний законопроект №2351.

Яка поведінка власника тварини буде вважатись порушенням, та за що буде виписано штраф

Українським урядом було затверджено список порід собак, які вважаються небезпечними для оточуючих.

Перелік собак, які становлять загрозу:

  • добермани;
  • бульдоги;
  • вовкодави;
  • ротвейлери;
  • інші мисливські та сторожові породи.

Відтепер власники таких собак повинні підписати договір страхування відповідальності за шкоду, яку може нанести оточуючим тварина. Вигулювати ці небезпечні породи собак обов'язково потрібно в намордниках. Якщо тварина буде без нього, то власнику загрожує штраф у розмірі від 170 до 240 грн. За повторний випадок сума становитиме від 340 до 510 грн.

Власників тварин в Україні штрафуватимуть: за які порушення та на які суми, фото-1

Вигул собак у не призначених для цього місцях

Якщо собака буде гуляти не у спеціально відведеному для цього місці, власник отримає штраф у розмірі Від 170 до 340 грн. Якщо ситуація повториться - він уже платитиме 510 грн.

Залишення фекалій після тварин

Згідно нового закону, усі власники собак повинні прибирати за своїми улюбленцями їхні експерименти. Інакше, за недотримання цього правила передбачено штраф від 170 до 340 грн, або 510 гривень, якщо порушення є повторним.

Шкода, яка заподіяна собакою

Якщо собака напала на оточуючих, або заподіяла шкоду майну, власник за таке порушення платитиме від 3400 грн до 5100 грн. Також, у такому випадку у нього можуть відібрати тварину.

Жорстоке поводження з твариною

Забороняється залишати собаку привязаною на довжині до 10 метрів у жарку погоду або холодну. Також не можна прив'язувати до автомобілів, знущатися над твариною, або бити, залишати зачиненою у автомобілі. За це можна заплатити штраф у розмірі від 3400 грн до 8500 грн, або отримати 15 діб адміністративного арешту, а тварина буде конфіскована.

За ґрати на строк до трьох років можна відправитися за закликання тварини до насильства, якщо діти були свідками цього, то термін ув'язнення збільшується до 5 років. А за особливо жорстоке поводження з твариною можна отримати до 8 років ув'язнення.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW