Віктор Градівський: Створення гідних умов для адаптації, розвитку та добробуту ветеранів після війни — одне з наших найважливіших завдань



Сьогодні, 17 травня, під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Віктора Градівського відбулася нарада щодо допомоги у працевлаштуванні особам, звільненим з військової служби.

Так, учасники розглянули низку питань, зокрема:

  • надання послуг структурними підрозділами Житомирського обласного центру зайнятості ветеранам війни, звільненим з військової служби;
  • професійна адаптація осіб, які звільнені з військової служби та членів їх сімей;
  • надання державної цільової підтримки деяким категоріям громадян для здобуття професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

Читайте також: Кока-Кола і Червоний Хрест України роздали 70 тисяч продуктових наборів

Як було зазначено під час наради, наразі найбільшим попитом серед ветеранів мають курси підготовки та перепідготовки водіїв, комп’ютерної грамотності, програмування, іноземної мови.

Професійне навчання здійснюється за денною, вечірньою, очно-заочно, дистанційною формою навчання, з відривом і без відриву від виробництва. Послуги з професійного навчання надаються в порядку черговості. Прийом заяв для отримання послуг з професійної адаптації здійснюється територіальними органами соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання ветерана.

Читайте також: Жителі Луганщини можуть подати повідомлення про ушкоджене майно через ЦНАПи в гуманітарних хабах на Житомирщині

На професійну адаптацію ветеранів та членів їх сімей Житомирщини з Державного бюджету України на 2023 рік передбачено 1,5 млн грн. За рахунок даних коштів планується охопити послугою понад 140 осіб. Загалом у Житомирській області обліковується понад 20 тисяч осіб, які мають статус учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни та були учасниками російсько-української війни.

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, ще більше оперативної інформації тут:

  • Telegram
  • Instagram
  • Facebook


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW