На Житомирщині відбулося засідання круглого столу «Здоровʼя рослин заради безпеки природи та добробуту людини в світі»



Нещодавно спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, на запрошення керівництва кафедри здоров’я фітоценозів і трофології агрономічного факультету Поліського національного університету, долучились до участі у засіданні круглого столу «Здоровʼя рослин заради безпеки природи та добробуту людини в світі» з нагоди Міжнародного дня здоров’я рослин.

Про це інформує головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Також участь у заході взяли представники ГО «Інститут доброї їжі Україна», Херсонського державного аграрно-економічного університету, Житомирської обласної фітосанітарної лабораторії, науково-педагогічні працівники та студенти Поліського національного університету.

Організація Об'єднаних Націй оголосила 12 травня Міжнародним днем здоров'я рослин з метою привернути увагу суспільства до важливості рослинного світу в екосистемі планети. Тому у ході засідання говорили здебільшого про необхідність вжиття вичерпних заходів спрямованих на захист здоров'я рослин, що сприятиме в свою чергу збереженню довкілля в цілому.

Захід орієнтований на підвищення обізнаності щодо важливості здоров'я рослин, оскільки від цього напряму залежить здоров’я людей. Здорові рослини можуть допомогти подолати проблему голоду, скоротити масштаби злиднів, захистити довкілля та прискорити економічний розвиток.

Зокрема, учасників засідання круглого столу було поінформовано про ризики, пов’язані з транскордонним переміщенням рослин і рослинної продукції, які можуть бути джерелом шкідників і хвороб. Суб’єктам господарювання, чия діяльність пов’язана з торгівлею і транспортуванням рослин (рослинних продуктів) задля запобігання поширення хвороб та шкідників необхідно дотримуватись міжнародних стандартів охорони здоров’я рослин і законодавства у сфері фітосанітарної безпеки.

Крім того, спеціалісти управління фітосанітарної безпеки висловили готовність до співпраці в частині надання консультативної, інформаційної допомоги, спрямованої на підвищення обізнаності у сферах захисту рослин.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW