У місті залишалось 30 тисяч людей. Рік тому у Слов’янську



Ми продовжуємо рубрику “Рік тому у Слов’янську” і сьогодні пригадаємо, як жило місто у травні 2022 року. 

На початку травня 2022 року голова військової адміністрації Вадим Лях в інтерв’ю розповів, що у Слов’янську залишається близько 30 тисяч людей, евакуація триває. Близько 100 людей в день виїжджають з міста - зазначив Лях

На той час бої йдуть на декількох напрямках. Останнім часом "гаряче" на підступах до Лиману, через що горить ліс. Це було відчутно у Слов'янську через задимленість.

Унаслідок обстрілів Слов’янська 9-10 травня 2022 року пошкоджено аграрно-професійний ліцей  

11 травня 2022 року місто перебувало під ракетним обстрілом. Ворог поцілив у два мікрорайони. На щастя, тоді обійшлося без жертв. Окупанти у травні стріляли і по скитах Свято-Успенської Святогірської лаври. У результаті ворожих обстрілів у Святогірській територіальній громаді постраждало 2 місця паломництва: у Долині та Адамівці. 

Слов’янський напрямок рік тому значився і у зведення Генерального штабу ЗСУ. 12 травня у штабі повідомляли про перегрупування військ окупантів для поновлення наступу на Барвінкове та Слов’янськ. Для посилення передових підрозділів ворог перемістив батальйонну тактичну групу. 

У цей час ворог зосередив основні зусилля на наступі в районі Богородичного, а на Ізюмському напрямку ЗСУ перейшли у контрнаступ. 

14 травня 2022 року Вадим Лях повідомив про те, що ворог наніс ракетний удар по одному з підприємств Слов'янська. 

Читайте також:

  • Ворог обстріляв Краматорськ та Курахове. Хроніка великої війни: 15 травня

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW