Ціни на пальне в Україні зростуть з 1 липня: ПДВ повертається у повному розмірі



Українців попереджають, що з 1 липня через відновлення 20% ПДВ на пальне ціни на нього неминуче збільшаться. Про це інформують на сайті Нафтогазової асоціації України.

Учасники Нафтогазової асоціації вважають, що подорожчання призведе до тінізації ринку, адже тоді водії почнуть масово заправлятися у ‎"нелегалів‎". Тому, на їхню думку, варто залишити ПДВ на теперішньому рівні 7%, а замість цього підняти ставку акцизу до 180 євро за 1000 літрів для всіх нафтопродуктів.

Рішення про зниження ПДВ на пальне з 20% до 7% було потрібне для стабілізації ринку в умовах повномасштабної війни. Крім того, це дозволило мінімізувати махінації з податками, так звані ‎"скрутки‎". У Нафтогазовій асоціації зазначають:

‎"Із поверненням ПДВ до 20% з 1 липня очікується зростання фінансової привабливості ‎‎"скруток‎", їх загальний обсяг значно зросте. Акцизний податок на пальне, на відміну від ПДВ, держава адмініструє значно ефективніше‎".

Консалтингова група ‎"А-95‎" прогнозує, що у разі повернення довоєнних податків ціни на пальне будуть наступними:

· бензин – подорожчає на 11,2 грн, до 58,35 грн/л;

· дизель – на 7,7 грн, до 55,10 грн/л;

· автогаз – на 2,6 грн/л, до 24,40 грн/л.

Якщо ж залишити ПДВ на рівні 7%, а підвищити акцизи, тоді ціни на бензин і дизель майже не зміняться, а газ подорожчає не на багато. В асоціації впевнені, що запропонована ними модель дозволить державі одержати вищий рівень надходжень у бюджет.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW