Іспити для отримання водійських прав стануть суворішими



Скоро іспити для отримання водійських прав стануть суворішими. Вони будуть проводитися під відеонаглядом та звукозаписом. Це стосується складання теоретичної та практичної частин.

Про це повідомив заступник начальника Центру з питань впровадження цифрових інновацій Головного сервісного центру МВС Олександр Погорілий під час прес-конференції.

За його словами, в Україні хочуть створити для прозорі умови отримання посвідчення водія. І щоб це було можливо було виключно тоді, коли кандидат має знання і відповідні навички.

"Всі інші варіанти, щоб не мали місце, скажімо так", - сказав він.

Погорілий розповів, що запланована модернізація сервісних центрів. Класи будуть суттєво збільшені та обладнані спеціальними технічними засобами контролю з можливістю відеонагляду та звукозапису.

"Відеонагляд буде побудований таким чином, щоб не було "сліпих" зон. Тобто в класі вже не буде якихось зон... Відео буде перехресне. І це надасть можливість попередити таку можливість як підказування кандидату у водії, та інших неправомірних дій зі сторони, в тому числі наших співробітників", - пояснив Погорілий.

Він додав що, це надасть можливість кандидатам у водії легше оскаржувати результати іспиту, адже вони зможуть запросити таке відео та його аналіз.

Також запроваджується система Face ID, яка буде працювати на кожному комп’ютері в класі. Вона буде допускати чи не допускати кандидата у водії, ідентифікувати його, що це саме та особа, яка і повинна складати цей іспит.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW