Чи можна зривати бузок: прикмети та думка біологів



В Україні стартував сезон буйного цвітіння бузку. Багато українців люблять приносити його квітучі гілки додому, проте мало хто знає, що буде, якщо робити це постійно.

Що буде якщо зірвати бузок - народні прикмети

Згідно з давніми прикметами, гілки бузку в домі можуть принести удачу і захистити господарів будинку від пристріту і зла, а також прогнати злих духів. Незважаючи на це, потрібно знати, що не весь бузок може принести добро. Згідно з давніми традиціями, які передаються з покоління в покоління білий бузок, наприклад, може: 

  • відлякувати потенційних партнерів
  • приносити в дім сварки
  • притягувати біди й негоди
  • виганяти людей із житла

Чому не варто рвати бузок - думка біолога

Згідно з думкою біологів, краще утриматися від бажання обривати бузок. Вся річ у тім, що обривання гілок - це в будь-якому разі шкода для рослини. Думка про те, що розвиток бузку змінюється в кращий бік, якщо обламувати йому гілки - це помилка.

Регулярне обривання гілок призведе до того, що рослина почне гинути й марніти на очах, адже на місці обламування з'являється рана, в яку потрапляє різна інфекція. 

У тому разі, якщо ви вирішили, що без бузку не обійтися - потрібно вибирати щонайменше бічні гілки і користуватися знаряддям для обрізання, а не просто ламати.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW