Довічна знижка 75% на комунальні послуги для громадян "учасника бойових дій": деталі



Начальниця Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака зазначила, що учасники бойових дій мають право на знижку у розмірі 75% вартості комунальних послуг, яка буде розраховуватися від встановленої норми споживання і не залежатиме від доходів.

Як оформити отримання пільг

Щоб отримати пільги на оплату житлово-комунальних послуг, громадяни зі статусом учасника бойових дій повинні подати дві заяви:

  • про внесення інформації до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (ЄДАРП);
  • про надання соціальних пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Заяву на отримання пільг можна подати в будь-який сервісний центр Пенсійного фонду, ЦНАП, або до уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади.

Також, заяву можна подати дистанційно через веб-портал електронних послуг ПФУ.

Який строк дії мають призначені пільги

Пільги на житлово-комунальні послуги для учасників бойових дій надаються довічно, за винятком випадків, коли пільговик використовує пічне опалення або скраплений газ для готування їжі.

Однак, для отримання цих пільг потрібно щороку звертатися з заявою. Також, якщо відбулися зміни у складі сім'ї, місці проживання або переліку послуг, на які надається пільга, необхідно повторно подати заяву.

Що робити, якщо у вас є право на декілька пільг

У разі наявності права на отримання пільг за кількома законами, необхідно вибрати одну з підстав для її отримання.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW