До Рівного прибув рушник єднання



Українські майстри вишивки продовжують знаходити нові способи єднання через мистецтво.

Так, з Волині до Рівненщини передали рушник єднання в рамках проекту "Міжнародний вишитий рушник-єднання «Цвіт вишиванки»".

Торжественна передача відбулася в Рівненській галереї сучасного мистецтва «Євро-АРТ».

Як повідомили в Рівненській ОВА, цей проект, який був започаткований 10 років тому, став символом об'єднання різних культур та національностей.

Довжина рушника-єднання становить 12,5 метра, і на ньому зібрані роботи майстрів з декількох українських регіонів та інших країн. Майстри з Канади, Німеччини, Польщі, Італії, Англії, Австрії, Естонії, Латвії та Литви також приєдналися до створення рушника, щоб показати орнаменти усіх областей України, Криму та української діаспори.

Урочиста передача рушника єднання відбулася за участі директора Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини Євгена Філя, адже він і є одним із фундаторів проекту.

Полотно передали двом заслуженим майстриням народної творчості України з Рівненщини - Орисі Рябунець та Вікторії Степанюк.

«Це всього лиш декілька невеличких стібків, але вони об’єднали так багато чудових людей. І ми впевнені, що усяка подія, яка згуртовує навколо себе українців - дуже важлива, тому що вона вселяє віру, дозволяє мріяти. А ми знаємо, що поки ми мріємо, будуємо плани,  життя продовжується», - зазначила начальниця управління культури та туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW