Буковинці за кілька днів віддали шахраям 232 тис. грн



За три дні, з 7 по 9 травня жителі Буковини віддали шахраям чималу суму грошей. Шахраї представлялися працівниками банку, продавали неіснуючий товар та пропонували оформити допомогу.

7 травня до поліцейських звернувся 53-річний житель Берегометської громади, який повідомив, що його ошукали аферисти на суму понад 14 тисяч гривень, під час покупки мотоблоку.

Чоловік побачив оголошення з продажу сільськогосподарської техніки в соцмережі. Він зв’язався з нібито продавцем, який попросив перерахувати завдаток за мотоблок. Однак, після переказу грошових коштів зв’язок з псевдопродавцем обірвався

А 75-річний житель Чернівецького району втратив 17 тисяч гривень оформлюючи грошову допомогу. Під час оформлення допомоги він перейшов за фішинговим посиланням. 

8 травня до поліції звернулася жителька села Сучевени розповіла поліцейським, що їй зателефонувала невідома особа та представилась співробітником банку. Під приводом захисту рахунків від кібератак, псевдобанкір увійшов в довіру до буковинки та дізнався необхідні банківські дані. Після цього з рахунку 48-річної жінки зникло понад 78 тисяч гривень.

Цього ж дня за аналогічною шахрайською схемою аферисти обманули 74-річну жительку Дністровського району. Під приводом відновлення користування банківськими картками, псевдобанкір ошукав буковинку на суму понад 6 тисяч гривень.

У Чернівецькому районі жертвою аферистів стала 73-річна жителька села Мамаївці. Під приводом надання допомоги при знятті коштів із банкомату невідомий заволодів її коштами у сумі 3 тисячі гривень.

9 травня, на спецлінію 102 звернулася 29-річна жителька Топорівської громади. Жінці зателефонував невідомий, назвався працівником служби безпеки банку та запропонував допомогу у захисті коштів. Буковинка довірилась та надала псевдобанкіру дані своєї банківської картки, з якої в подальшому зникло понад 59 тисяч гривень.

За такою ж схемою аферисти ошукали 62-річну жительку Ванчиковецької громади. Пенсіонерка назвала, нібито співробітнику банку, CVV-код своєї картки, в результаті чого з неї було списано понад 33 тисячі гривень.

Ще однією жертвою онлайн-шахрайства став 46-річний житель села Рідківці. Чоловік повідомив правоохоронцям, що у телефонній розмові з співробітником фінансової установи дізнався про проблеми з картковим рахунком. Буковинець довірився псевдобанкіру та під приводом розблокування картки власноруч перерахував 11 500 гривень на рахунок аферистів.

Правоохоронці нагадують громадянам, що за жодних обставин не розголошуйте свої персональні дані, до яких належать:

  • Термін дії пластикової картки;
  • PIN-код;
  • Слово-пароль;
  • Сvv/сvv2 коди.

А також не перераховуйте кошти на невідомі рахунки.

Читайте: Жителька Чернівців обманним шляхом заволоділа понад 312 тисячами гривень пенсіонерки

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW