На Конотопщині цього року за медичною допомогою звернулося 20 осіб, які постраждали від покусів тваринами



На Конотопщині цього року за медичною допомогою звернулося 20 осіб, які постраждали від покусів тваринами, фото-1

Як в області, так і в цілому по Конотопському району епізоотична ситуація по захворюваності на сказ тварин залишається загрозливою, особливо в зв’язку з введенням воєного стану та збільшенням кількості безпритульних свійських тварин ( котів та собак тощо), пише konotop.in.ua.

Щорічно за медичною допомогою в лікувальні заклади міста та району з приводу покусів, ослинень та подряпин з тваринами звертається близько 100 осіб. В 2022 році звернулось за медичною допомогою звернулось 102 особи, за поточний період 2023 року звернулось за медичною допомогою 20 осіб, які постраждали від покусів домашніми, бродячими та іншими тваринами.

В цілому по м. Конотоп та Конотопському району в 2021 році зареєстровано 1 випадок сказу серед тварин – лисиця із мисливського угіддя ДП “ Конотопський лісгосп” ( “Гончареве” ). Випадок сказу лабораторно підтверджений в Сумській обласній ветеринарній лабораторії.

З метою локалізації та ліквідації вогнищ в населених пунктах проводяться відповідні протиепідемічні та протиепізоотичні заходи.

Фахівці ветеринарної медицини нагадують, що собак і котів треба реєструвати і щеплювати проти сказу, утримувати собак на прив’язі або у закритому дворі. Вигулювати собак необхідно в наморднику або на короткому поводку. Якщо ви постраждали від покусів тварин або контактували з хворими тваринами негайно звертайтесь за медичною допомогою в лікувальний заклад.

Підписуйтесь на нас у соцмережах:

Telegram https://t.me/sumy0542

Instagram https://www.instagram.com/0542.ua/

Facebook https://www.facebook.com/0542inua



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW