Розвідували дані про дислокацію українських військових. Мешканцям Дружківки та Краматорська загрожує в’язниця



Розвідували для окупантів дані про місця дислокації українських військових. Жительку Дружківки та чоловіка з Краматрська очікує в’язниця.

Досудове розслідування встановило, що з липня по жовтень 2022 року мешканка міста Дружківки, маючи стійкі проросійські переконання, особисто спілкувалась з працівником фсб рф. Жінка надсилала йому через месенджер «Telegram» інформацію військового характеру. Зокрема, розповідала про переміщення й місця дислокації особового складу і техніки українських захисників на території Дружківки та селища Новоандріївки Краматорського району.

Інший обвинувачений - мешканець Краматорська, який також є затятим прихильником кремлівської пропаганди. У березні 2023 року він переписувався у тому ж месенджері з модератором однієї з місцевих проросійських груп. Її створили для отримання розвідувальної інформації. Вирішивши надати особисту допомогу державі-агресору, чоловік надіслав до приватного чату дані про місця розташування підрозділів ЗСУ на території міста. Результатом дій інформатора став ракетний удар, нанесений окупантами по одному з цих об’єктів.

Обвинувачені перебувають під вартою. Їх подальша доля вирішуватиметься Дружківським міським судом Донецької області та Індустріальним районним судом Дніпра.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років. 

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW