До Києва прибула Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн



В День Європи до Києва прибула Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Про це вона написала на власній сторінці у мережі Twitter.

Президентка Єврокомісії наголосила, що має намір відзначити День Європи разом з українцями, наголосивши на тому, що Україна - це частина єдиної європейської родини.

Добре знову бути в Києві, де цінності, які є важливими для нас, захищаються щодня. Тож це дуже належне місце, щоб святкувати День Європи саме тут. Я вітаю рішення президента Зеленського відзначати День Європи 9 травня також тут, в Україні, - написала Президент Єврокомісії.

Напередодні візиту, Урсула фон дер Ляєн розповіла про головні його цілі, повідомив кореспондент European Newsroom, який перебуває разом з Президентом Єврокомісії

"Я дуже вітаю рішення Президента Зеленського оголосити 9-те травня Днем Європи. Україна є частиною нашої європейської родини. Моя присутність у Києві сьогодні, 9-го травня, є символічною, але також вона є ознакою дуже важливої та дуже практичної реальності: ЄС працює пліч-о-пліч з Україною у багатьох питаннях", - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Вона розповіла, що має намір обговорити з керівництвом України декілька ключових напрямків співробітництва: від доставки боєприпасів до надання суттєвої фінансової допомоги для життєздатності держави та для відновлення України.

Ще одна тема, яку порушила Президентка Єврокомісії - це зусилля з забезпечення відповідальності росії за злочин агресії, скоєний проти України, а також підготовка ґрунту для початку переговорів з Україною про входження до ЄС.

Раніше ми розповідали, що вранці 28 квітня до Києва з прибули Президент Чехії Петр Павел та його словацька колега Зузана Чапутова.

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, перевірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час. Приєднуйтеся до нашої спільноти



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW