Співи, «побєдобісся», «кАзаки»: про що пишуть брянські пабліки у травневі свята



9 травня Україна відзначає день Європи – свято, що символізує єдність європейської частини світу. Цього ж дня росіяни святкують «День Побєди» – свято, яке давно втратило зв’язок з біллю втрат Другої світової та перетворилося на головний день путінізму – день, який нагадує, що росіяни «моґут повторіть» все найгірше, що було у Другій світовій війні: вбивства мирних людей, катування, ґвалтування та геноцид.

Тож напередодні 9 травня ми вирішили зануритися у світ брянських пабліків, щоб дізнатися, про що пишуть «простиє» росіяни та чи згадують у найближчому закордонні українців (одразу спойлер – про обстріли Чернігівщини та вбивство мирних українців, що відбулися напочатку травня, нам не вдалося знайти ані слова – схоже, для брянців цих подій просто не існує).

«Невідомі добрі диверсанти»

Напочатку травня у Брянській області була підірвана залізниця. Проте спільнота «Типичний Брянськ» у «ВКонтакті» називає це новою російською мовою: «схід рухомого складу через незаконне втручання сторонніх осіб у діяльність залізничного транспорту».

скріншот спільноти "Типичный Брянск"

У коментарях брянці звертають увагу на цей «новояз»:

скріншот обговорень у брянських пабліках

Й поки одні обговорюють чи беруть українські спецслужби інформацію з російських соцмереж:

обговорення у брянському сегменті соцмереж

Інші «звичайні росіяни» намагаються запевнити себе, що Росія успішно воює на всій лінії фронту та закликають стерти Україну з обличчя Землі:

"звичайні" росіяни закликають стерти України з обличчя світу

Цікаво й те, що у той час як росіяни своїми бомбами вбивають мірних людей на Чернігівщині, брянці переконують один одного у тому, що Росія не займається тероризмом, а їх зброя «дуже високоточна» та вражає лише «військові бази»: 

Якщо їхня зброя дійсно "високоточна", значить вони навмисне вбивають мирних українців

«Пам’ять дідів»

Звісно, вистачає у ці дні й матеріалів про «пам’ять дідів»: від деяких з них мозок вибухає одразу, від якихось – тільки якщо вчитатися.

Ось, наприклад, в «Однокласниках» група «Новозибков.su»(Новозибков – це місто у Брянській області, яке є історичною частиною Стародубщини) вітає «С дньом Победи»

Російський ДОСААФ бажає своїм солдатам-окупантам "яскравих барв життя"

Якщо придивитися, головний лікар місцевої лікарні, той самий, якому, найімовірніше, доводиться зараз лікувати поранених загарбників, закликає росіян до «нових подвигів». А Добровільне товариство сприяння армії, авіації і флоту (саме так розшифровується ДОСААФ) бажає своїм росіянам-окупантам «яскравих барв життя» (сподіваємося, ЗСУ забезпечить для них здійснення бажань).

У той же час, поки окупантам бажають нових барв, до 93-річної блокадниці у Брянську прийшли дві ряжені «під дєдов» співачки та влаштували концерт:

Ряжені під "дєдов" співачки прийшли до блокадниці

Як пишуть самі росіяни: «за обличчям бабусі видно: «Йдіть, співати ті пісні в себе вдома»

"співайте вдома", - радять ряженим співачкам

Проте найстрашніше, що вдалося побачити, готуючи цей огляд, це допис про захід, що відбувся 5 травня у садочку 12 міста Стародуб:

Найстрашніше, що вдалося побачити

Тут є все. Від так званих «дідів на палках» та малюків у військовій формі:

Победобісся у Стародубі

До конкурсу малюнків «герої СВО очима дітей». Тобто на Стародубщині – у козацькому краю, дітей – нащадків тих самих козаків, у прямому сенсі, з дитячого садочку вчать, що вбивати українців на «СВО» – то є нормально.

Нащадків козаків тепер вчать вбивати українців

Перетворення Козаків на кАзаків

Ще за підсумками Брестського миру 1918-го року Стародубщина визнавалася частиною Української народної республіки. Але, захопивши Україну, більшовики передали Стародубщину спочатку до Гомельщини, а потім – до Брянщини. З історичної Стародубщини наразі частиною України є лише Семенівська ОТГ Чернігівської області.

Й поки Семенівщину обстрілюють росіяни, на інший частині Стародубщини – у місті Стародуб існує загальноосвітня установа «Стародубський кАзачій кадетський корпус».

Вихованці цього корпусу зараз роздають мешканцям Стародубщини георгіївські стрічки – символ російської окупації України. Та переконують земляків, що російські окупанти нібито «захищають Батьківщину від нацизму» (ага, окупуючи чужі території та здійснюючи геноцид українців)

знущання над козацькою спадщиною

Взагалі ж життя юних стародубських «кАзаків» (якщо вірити світлинам «кАзацького корпусу») не дуже щасливе:

Діти на заходах виглядають так, ніби у кАзаки їх загнали примусово

Цікаво, що на сторінці корпусу закріплене опитування, де у респондентів запитують: чи знають вони історію козацтва свого регіону.

Опитування про кАзаків

Ось тільки схоже, що самі вихованці юних кАзаків не пам’ятають нічого про справжнє стародубське козацтво…



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW