Акторка Ада Роговцева запропонувала назвати вулицю Києва на честь Героя України «Да Вінчі»



Легендарна українська актриса театру та кіно Ада Роговцева запропонувала перейменувати одну із вулиць Києва на честь загиблого Героя України Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла.

Жінка зареєструвала відповідну петицію, в якій наголосила, що столиця має шанувати своїх Героїв, які віддали своє життя за Україну. Роговцева також повідомила, що вулицю Німанську було названо на честь річки Неман, що протікає по Калінінградській області в РФ.

Ще більше важливих та актуальних новин Києва, Київщини та України на нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте підписуватись!

Вулиця Німанська в Печерському районі міста Києва названа на честь річки Німан, що протікає Калінінградською областю росії. російські топоніми не мають бути вшановані в міському просторі столиці України. Київ повинен шанувати Героїв, які віддали життя за Незалежність України. Я пропоную перейменувати вулицю Німанську на честь легендарного комбата 67-ї окремої механізованої бригади, керівника батальйону «Вовки Да Вінчі» Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі», – написала вона.

Нагадаємо, що Дмитро Коцюбайло був командиром батальйону «Вовки Да Вінчі» 67-ї окремої механізованої бригади. Він трагічно загинув під Бахмутом, 7 березня. Захиснику було лише 27 років. У нього залишилися мати, бабуся, сестри та брат.

У 2021 року Дмитро Коцюбайло став першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка» за особисту мужність.

Як ми писали раніше, 10 березня, у Михайлівському соборі в Києві відбулася церемонія прощання з полеглим Героєм України, командиром спецпідрозділу «Вовки Да Вінчі» Дмитром Коцюбайлом більш відомим, як «Да Вінчі».

Також повідомляли, що у Київській області французький вуличний художник Крістіан Гуемі, відомий як С215, намалював два портрети Дмитра Коцюбайла на псевдо «Да Вінчі».



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW