Більшість внутрішньо переміщених осіб планують позбавити виплат: причини



Деяких внутрішньо переміщених осіб можуть позбавити виплат у розмірі 2000 грн на дорослу людину. Ці кошти планують спрямувати на нових людей, які переміщуються, або на тих, кому важче, або на тих, хто з інвалідністю.

Про це повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі "Українського радіо".

За її словами, наразі розглядається переформатування виплат в адресну допомогу.

"Ми замислюємося над форматом, тому що є люди, які вже цілий рік отримують таку допомогу. І є варіант - можливо, таким людям допомогти реінтегруватися в громаду, знайти роботу, підтримати їх, щоб вивести в економічну самостійність. Напевно, логічніше дивитися з урахуванням адресності, тому що сьогодні ми платимо всім, і ми не перевіряємо - а може, людина вже працює, а може, вона взагалі вже працювала. Усе-таки якщо ти рік працював, то якусь подушку відносної стабільності собі забезпечив", - пояснила Жолнович.

Майбутні зміни пов'язані з обмеженим бюджетом, оскільки кількість тих, хто потребує допомоги, збільшується. Тому гроші хочуть надавати найуразливішим верствам населення і тим, хто щойно перемістився.

"Ми будемо думати про адресність. І спільноти внутрішньо переміщених осіб розуміють, що немає сенсу все життя платити - погано такий статус за людиною закріплювати, тому що вона має ставати повноцінним членом громади, жити, як усі. Не треба нам стигматизувати людей", - додала Жолнович.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW