Збито всіх "шахедів" та частину ракет: чим завершилася нічна атака по Києву й Одесі



У ніч на 8 травня агресор знов завдав комплексного повітряного удару по Україні. Головними ціллями знову стали Київ та Одеса.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Противник атакував Київщину ударними дронами іранського виробництва Shahed-136/131. Було застосовано 35 ударних БпЛА, які атакували з північного напрямку – аеродром Сеща (Брянська область). Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряне командування "Центр" Повітряних Сил, у взаємодії з складовими Сил оборони України, знищено усі 35 Shahed-136/131.

"Навіть 100-відсотковий результат уражень повітряних цілей не гарантує безпечне перебування там, де працює ППО! Уламки зенітних ракет та уражених БпЛА обов’язково повертаються на землю! Тож бережіть себе та своїх рідних", - звернулись військові.

У Святошинському районі Києва поранено п'ятьох людей. Уламки впали на житловий будинок та проїжджу частину. Пошкоджено 7 авто.

У Солом'янському районі пошкоджено резервуар із витоком дизельного палива (без загоряння). На стоянці пошкоджено 15 вантажних та п'ять легкових автомобілів.

Також, близько опівночі російські окупанти атакували Одещину із бомбардувальників дальньої авіації Ту-22м3. Усього здійснено вісім пусків з району мису Тарханкут (окупований Крим). Частина ракет не досягла своїх цілей.

"Ракети типу Х-22 спрямував по складу одного з продовольчих підприємств і по рекреаційній зоні на чорноморському узбережжі.

Рятувальні служби працюють над ліквідацією пожеж. Даних про постраждалих не надходило. Інформація уточнюється", - звітували в Оперативному командуванні "Південь".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW