Офіс Омбудсмана відреагував на випадок в Ужгороді, де дитину у кріслі колісному не пустили до розважального центру



Офіс Омбудсмана направив запит до розважального закладу в Ужгороді, куди не пустили дитину на колісному візку, в якому наголосив на неприпустимості будь-яких проявів дискримінації стосовно дітей з інвалідністю. Про це інформує Офіс Омбудсмана України у ФБ.

Офіс Омбудсмана відреагував на випадок в Ужгороді, де дитину у кріслі колісному не пустили до розважального центру, фото-1

Для з’ясування обставин та отримання пояснень, до розважального закладу направлено запит, в якому наголошено на неприпустимості будь-яких проявів дискримінації стосовно дітей з інвалідністю та представників інших маломобільних груп населення, а також на дотриманні принципу доступності у сфері послуг, відпочинку та дозвілля, доцільності створення безбар’єрного ігрового простору. Про це інформує Офіс Омбудсмана України у ФБ.

Крім того, були скеровані відповідні запити до Ужгородської міськради, Закарпатської ОВА щодо невідкладної перевірки зазначеної у повідомленні інформації та вжиття належних заходів реагування, у разі наявності правових підстав.

Як зазначив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, Україна, ратифікувавши Конвенцію ООН про права дитини та Конвенцію ООН про права осіб з інвалідністю, визначила їх частиною національного законодавства та взяла на себе зобов’язання дотримуватись їхніх положень, виконувати встановлені ними вимоги.

Відповідно до Конвенції ООН про права дитини, в усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини.

Згідно з Конвенцією ООН про права осіб з інвалідністю держави-учасниці вживають належних заходів для того, аби діти з інвалідністю мали рівний з іншими дітьми доступ до участі в іграх, проведенні дозвілля, відпочинку та у спортивних заходах, зокрема, в межах шкільної системи.

Питання забезпечення рівності прав і свобод осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, як однієї з найбільш вразливих категорій громадян, перебуває на контролі Уповноваженого.

Нагадаємо: в Ужгороді дівчинку з ДЦП, яка пересувається на колісному візочку для людей з інвалідністю, не впустили у дитячий розважальний центр

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW