Місячне затемнення: сьогодні буде одне з найрідкісніших природних явищ



Незвичайна подія пройде п’ятого травня.

Сьогодні весь світ чекає на рідкісне явище — напівтіньове місячне затемнення. Його унікальність в тому, що подібне можна буде побачити тільки в 2042 році.

Про це повідомляє ресурс Timeanddate.

Як зазначає ресурс, мешканці Землі зможуть побачити напівтіньове місячне затемнення. Його можна буде побачити і на території України, але частково. Разом з тим, у деяких регіонах Місяць сходитиме або сідатиме під час затемнення, тому може бути прихованим за обрієм.

Почнеться затемнення п’ятого травня о 18:14 за київським часом, а його пік очікується приблизно о 20:22. Завершиться подія вже о 22:31 сьогодні. Більшу частину затемнення Місяць буде перебувати за горизонтом в Україні, але українці зможуть побачити його завершальну фазу. Подібне можна буде спостерігати через кілька десятків років — в 2042 році.

Також цю подію називають місячним затемненням у Скорпіоні. Місяць у травні вважається «шаленим», оскільки цей місяць для знаку зодіаку Скорпіон є найбільш емоційним, магічним та екстремальним. Однак для Місяця у цьому знаку характерний статус падіння, адже він перебуває під впливом войовничих планет, таких як Плутон та Марс. Астрологиня Марина Скаді(Марина Соколова) стверджує, що у знаку Скорпіона природні риси Місяця перекручені, з’являється пристрасть до влади, грошей та любові.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW