Відбудова України: у Римі відбулась Двостороння конференція за участі українських журналістів



Наприкінці квітня в Італії відбулась двостороння конференція з відновлення України.

Участь у заході взяли прем’єр-міністри двох країн Денис Шмигаль і Джорджа Мелоні та 600 італійських і 150 українських компаній. Завітали на конференцію і журналісти Сайту міста Слов’янська 6262.com.ua.

Зустріч була пронизана однією спільною думкою: робота та співпраця для відновлення України. Цей захід став важливим не тільки з точки зору налагодження діалогу, зокрема між українським бізнесом та Італією, але й з моральної точки зору. Росія завдала великої шкоди і продовжує руйнувати українські міста, тому відновлення стане ключовим завданням на майбутні роки для всієї Європейської сім’ї, до якої прагне Україна. 

Відбудова України: у Римі відбулась Двостороння конференція за участі українських журналістів, фото-1

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні на заході заявив, що Україна скоро буде членом ЄС і стане важливою частиною європейського ринку, тому співпраця починається вже зараз. 

Керівник МЗС України Кулеба на конференції зазначив, що навіть під час війни Україна намагається впроваджувати реформи і вирішує безпрецедентні економічні питання. Він закликав не розглядати війну, як перепону для італійського бізнесу в Україні. 

«Ми робимо усе для гарантування життєдіяльності нашої країни і дбаємо, щоб вона була привабливою, безпечною для іноземних інвестицій» - сказав Кулеба. 

Учасники та спікери конференції запевнили, що немає часу чекати кінця війни, вже зараз треба відновлювати, давати підтримку населенню, економіці, щоб уникнути гірших наслідків потім.

Прем'єр-міністерка Італії Джоржа Мелоні під час свого виступу зазначила, що обрала підтримку України на 360 градусів, а Італія не мала іншого вибору. 

«Ми маємо підтримувати суверенітет і свободу кожного народу. Український народ бореться також і за нас. Та підтримка, яку ми надаємо, ми маємо надавати. Ця конференція нам надає рамки і мої особисті зобов'язання, які я взяла від імені Італії, коли була в Києві. Намір тої зустрічі - дивитися вперед, говорити про відновлення, у центрі - наші ноу хау» - зазначила Мелоні. 

Перед учасниками конференції по відеозв’язку виступив і президент України Володимир Зеленський. Він подякував Італії за лідерство і Джорджії Мелоні за цю єдність. 

«Я не маю сумніву, що ми здатні перемогти, бо ми не тільки віримо у свої сили, а міцно стоїмо і захищаємо наші спільні цінності у єдності хто зберігає єдність і не втрачає міцності, той перемагає» - сказав Зеленський. 

За результатами заходу Українська делегація на чолі з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем надала інформацію про те, що безпосередньо необхідно для відновлення країни.

Конференція сприятиме залученню італійського бізнес капіталу до відновлення України, підтримці всіх пакетів санкцій. Її розглядають як початок для зміцнення відносин між урядами та бізнес-середовищами Італії та України, з метою започаткування проєктів, спрямованих на післявоєнну відбудову та розвиток на тривалий період.

Участь редакції Сайта міста Слов’янська у Двосторонній конференції з відновлення України стала можлива за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW