ЗСУ вперше збили російську гіперзвукову ракету "Кінжал" над Києвом, – Defense Express



Збройні Сили України ймовірно вперше успішно перехопили російську «гіперзвукову» ракету Х-47 «Кинджал». Це відбулося у ніч проти 4 травня під час ракетної атаки окупантів, спрямованої на Київ.

Світлини збитої ракети над Києвом в ніч на 4 травня отримали журналісти Defense Express. Візуально вона максимально ідентична з Х-47 "Кинжал", яку у рф називають гіперзвуковою.

Аналітики стверджують, що таку ракету здатні перехопити лише системи протиповітряної оборони Patriot, надані ЗСУ західними партнерами.

З огляду на фото, уламки без бойової частини впали на стадіоні у межах столиці. На одному з фото - носовий обтічник, який максимально схожий з тим, який використовується саме у ракеті Х-47 "Кинжал" зі складною формою різких переходів діаметра.

Про атаку Києва у цю ніч офіційно повідомила Київська міська військова адміністрація, зазначивши, що в атаці, окрім дронів-камікадзе Shahed були й ракети - "ймовірно балістичного типу". Водночас Defense Express із власних джерел отримав фото уламків ракети.

У виданні зробили висновок, що якщо ЗСУ змогли перехопити "Кинжал", то він є гіперзвуковим "лише у фантазіях" росіян. Боєприпас дійсно досягає гіперзвукових швидкостей, але він не здатний її підтримувати протягом усього польоту. Під час заходу на ціль швидкість дуже висока, але не гіперзвукова, до того ж траєкторія така ж як у балістичної ракети — фактично вертикальне пікірування на ціль. Україна могла перехопити балістичну ракету завдяки комплексу ПРО Patriot. Характеристики зенітно-ракетного комплексу дозволяють збивати балістичні боєприпаси в радіусі 30 км.

Тим часом, Повітряні сили відмовилися коментувати повідомлення про збиття "Кинджала" над столицею

Кажуть, що така інформація на користь ворогу. Усіх зацікавлених відправили на Телеграм канал КМВА і сайт Defence Express, які й поширили сенсацію.

Нагадаємо, що кілька днів тому окупанти здійснили чергову атаку на Київ. 

Всі іранські БПЛА «Shahed» були знищені. Обійшлося без жертв та руйнувань.

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, перевірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час. Приєднуйтеся до нашої спільноти



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW