Імовірно, що Росія сама спровокувала напад на Кремль



Імовірно, що Росія сама спровокувала напад на Кремль, фото-1

Імовірно, що Росія сама спровокувала напад на Кремль - так стверджує Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті. Аналітики вважають, що це може бути спрямовано на створення умов для більшої мобілізації суспільства та доведення війни до російської внутрішньої аудиторії. Декілька ознак свідчать про те, що цей удар був організований всередині Росії і мав цілеспрямований характер.

Зауважується, що російська влада недавно посилила свою протиповітряну оборону, зокрема у Москві, тому дуже малоймовірно, що два безпілотники могли "пробити" кілька рівнів протиповітряної оборони та підірватися або бути збитими просто над Кремлем. Експерти ISW звертають увагу на знімки з геолокацією від січня 2023 року, які свідчать про те, що російська влада розміщує зенітні ракетні комплекси "Панцир" неподалік Москви.

З їхньої точки зору, якби удар, під час якого такі засоби ППО не змогли виявити та знищити безпілотники, уражали таку важливу ціль, як Сенатський палац у Кремлі, то це стало б значним конфузом для Росії.

"Негайна, узгоджена та скоординована реакція Кремля на інцидент свідчить про те, що напад було підготовлено всередині країни таким чином, що його передбачувані політичні наслідки переважують збентеження (через удар - ред.)", - зазначається у звіті ISW.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW