У Житомирському районі поліцейські вилучили боєприпаси з недіючої ферми



Предмети, схожі на бойові гранати, увечері 22 квітня виявив 33-річний чоловік, який проводив прибирання у приміщенні, розташованому у с. Вигоді. Тож він одразу зателефонував до поліції.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції №1 Житомирського райуправління та вибухотехніки ГУНП області.

Під час огляду поліцейські виявили гранати Ф-1 та РГД-5 із запалами. Вибухонебезпечні предмети вилучили та направили на експертне дослідження.

Нині розпочато досудове розслідування за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Поліцейські з’ясовують, яким чином боєприпаси потрапили у приміщення.

Водночас правоохоронці нагадують, що знайдена зброя, боєприпаси, вибухівка та предмети невідомого походження несуть потенційну небезпеку вам та оточуючим. Тож дотримуйтесь самі та постійно нагадуйте дітям правила безпеки під час виявлення підозрілих або потенційно небезпечних предметів. Ні в якому разі не можна торкатися таких знахідок, перевертати їх, переносити, намагатися розібрати тощо. Тим більше не можна приносити такі речі додому.

Позначте місце знахідки гілкою, яскравою тканиною, іншим доступним способом та попередьте інших людей про небезпеку. Подбайте про обмеження доступу людей до місця знахідки, особливо дітей. Про виявлення таких предметів або речовин повідомте у спеціальні служби: рятувальникам або поліцейським. Телефон 102 працює цілодобово!

Відділ комунікації поліції Житомирської області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW