Ще троє бойовиків, які воювали проти Сил оборони під Бахмутом, сядуть за ґрати



За матеріалами СБУ 12 років за ґратами проведуть ще троє бойовиків, які воювали проти Сил оборони під Бахмутом.

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще трьох учасників терористичних організацій «л/днр».

Після початку повномасштабного вторгнення вони увійшли до складу окупаційних угруповань Південного військового округу зс рф. У лавах агресора вони брали участь у штурмі українських міст на сході нашої держави.

Українські оборонці взяли зловмисників у полон під час бойових зіткнень у районах Бахмута і Авдіївки. За матеріалами військової контррозвідки СБУ суд призначив бойовикам по 12 років тюрми.

Одним із засуджених є навідник-оператор танка «3-ї окремої мотострілецької бригади «Беркут» із позивним «Светляк». Він брав участь у бойових діях проти Сил оборони на Донеччині та обстрілював місцеві житлові квартали та енергооб’єкти. У лютому цього року його підрозділ перекинули під Новобахмутівку. Втім, на початку наступальних дій частина ворожої групи була знищена українськими захисниками, а сам бойовик потрапив у полон.

Також реальний термін ув’язнення отримав стрілець, який ще у 2016 році воював проти сил АТО у складі «народної міліції лнр». Після 24 лютого минулого року він обстрілював населені пункти на східному фронті, а в грудні ˗ був захоплений у полон неподалік селища Спірне Бахмутського району.

Ще один засуджений у травні 2014 року добровільно приєднався до створеного агресором «міністерства оборони днр». Після початку повномасштабного вторгнення він брав участь у штурмі Верхньоторецька.

На підставі зібраних доказів суд визнав бойовиків винними за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ​ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях);
  • ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти нашої держави. Розслідування проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW