ДБР розслідує обставини падіння СУ-27 та загибелі пілота на Чернігівщині



ДБР розслідує обставини аварії військового літака СУ-27 у Чернігівській області, де загинув майор Денис Кирилюк. Про це редакція 368.media дізналася з ухвали по кримінальній справі за ст. 416 КК.

Розслідування ведеться через порушення правил польотів. Падіння літака сталося 28 березня цього року о першій годині ночі. Винищувач впав поблизу с. Товкачівка Прилуцького району Чернігівської області.

Літак з бортовим номером «30», за дві години до цього злетів з аеродрому на Полтавщині. Їм керував штурман авіаційної ескадрильї майор Денис Кирилюк. Офіцер у складі 831-ї бригади тактичної авіації виконував бойове завдання.

Літак впав на землю та загорівся. На місті інциденту утворилася яма в 14,5 м. Фюзеляж разом із керованими авіаційними ракетами знаходиться під землею. Наразі слідчі вивчають рештки винищувача.

ДБР розслідує обставини падіння СУ-27 та загибелі пілота на Чернігівщині, фото-1

Пілот винищувальної авіації Повітряних Сил ЗСУ Кирилюк здійснив понад 80 бойових вильотів, з них 70 під час повномасштабного вторгнення.

За даними Миргородської міської ради, у серпні 2022 року пілот був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. У чоловіка лишились дружина та діти.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW