Допомагали окупантам: у Києві та Одесі затримали двох колаборанток, - ФОТО



Співробітники СБУ затримали у Києві та Одесі двох колаборанток, які ховалися від правосуддя.

Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

Серед затриманих - колишня очільниця одного з "відділів" створеного агресором "басейнового управління водних ресурсів Херсонської області".

Зрадниця допомагала окупантам налагодити водопостачання для потреб угруповань рф, які були дислоковані на тимчасово захопленій території регіону. Для цього вона сформувала штат "відділу" і закликала місцевих жителів приєднуватися до лав псевдоустанови.

Перед звільненням обласного центру колаборантка втекла до Києва. Там вона планувала "загубитись" серед мешканців столиці і таким чином уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ знайшли і затримали її.

Ще однією поплічницею агресора виявилась мешканка Херсона, яка під час окупації міста влаштувалась до створеного загарбниками "обласного пенсійного фонду". Вона була задіяна у виконанні вказівок москви щодо запровадження "рубльової зони" в регіоні. Встановлено, що фігурантка змушувала людей похилого віку отримувати пенсії у російській валюті.

Після звільнення міста зловмисниця втекла до Одеси, де її затримали контррозвідники СБУ. Під час обшуків за місцем її тимчасового проживання правоохоронці знайшли російські рублі, які окупанти нарахували їй у вигляді зарплати.

Наразі обом фігуранткам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. Одній з них суд вже обрав запобіжний захід – тримання під вартою.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW