Безпритульні та агресивні: як у Покровській громаді вирішують проблему бродячих собак



Бродячі собаки – нагальна проблема для Покровська. Чотирилапі часто бувають агресивними і становлять загрозу для людей. 

Як повідомляє Покровська міська військова адміністрація, для вирішення цього питання КП «БКП» через систему Прозорро провело процедуру закупівлі послуг. І у квітні вже укладено угоду із ГО «ЗооКонтроль», яка вже мала досвід роботи у нашій громаді. 

«Сума, на яку будуть надані послуги, становить 600 тисяч гривень. Цього достатньо на 150 тварин. У послуги входить і стерилізація, і вилов, — розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель. -  Буде зроблений аналіз. І до тих тварин, які мають агресивну поведінку, будуть застосовані необхідні заходи. А до всіх інших – лише стерилізація, аби популяція не збільшувалася». 

Керівник наголошує, що процедура стерилізації не забирає у собаки зуби, і вона все одно може вкусити людину. Тому звертається до мешканців громади бути більш обережними із безхатніми тваринами, а із власниками чотирилапих будуть проведені роз’яснювальні бесіди. 
«Сподіваємось, що усі разом ми зможемо цю проблему подолати, — зазначив Олексій Стебель. - Через обмежений бюджет поки не плануємо робіт по будівництву прихистку для бродячих собак. Але будемо й надалі проводити роботу з їхньої стерилізації».



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW