Ізраїльська система раннього оповіщення значно допоможе Україні



Ізраїльська система раннього оповіщення значно допоможе Україні, фото-1

Ізраїльська система раннього оповіщення значно допоможе Україні, заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини". Він зауважив, що система раннього оповіщення наразі необхідна, оскільки дуже важливо знати, коли стався пуск, щоб оперативно зреагувати та запустити системи ППО. Якщо існує загроза, то системи раннього виявлення можуть швидко надати інформацію про це.

За словами Ігната, така система може значно допомогти Україні на різних ділянках. Недавній випадок у Запоріжжі, коли ракета РСЗВ влучила у житловий будинок, є прикладом, як важливо мати оперативну інформацію про таке застосування. Якщо немає часу на те, щоб приховатися, то люди можуть опинитися у небезпеці.

Ігнат також наголосив на тому, що від швидкості отримання інформації про загрозу залежить життя людей. Це також стосується зенітних ракет С-300 та С-400.

Нагадаємо, що Ізраїль працює над пілотним проєктом системи раннього сповіщення про наближення ракет і безпілотників для Києва, який у майбутньому може бути розширений на інші регіони.

У Ізраїлі працюють потужні радари, які визначають, куди саме летить ракета, і сирена включається секторально у конкретному місці. Крім того, сирена віддає спеціальний сигнал, який показує, скільки хвилин є у населення, щоб знайти укриття.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW