Україна будуватиме системи захисту критичної інфраструктури



Україна будуватиме системи захисту критичної інфраструктури, фото-1

Україна розпочинає будівництво системи захисту критичної інфраструктури згідно з найкращими світовими стандартами та вимогами європейського законодавства. Про це повідомляє пресслужба Держспецзв'язку в Telegram.

За словами заступника голови Держспецзв'язку Олександра Потія, Україна вивчає директиви ЄС NIS 2 (EU 2022/2555) та RCE (EU 2022/2557) про захист критичної інфраструктури та співпрацює з країнами, які вже впроваджують ці директиви.

Україна також плідно співпрацює з Американською агенцією з кібербезпеки та захисту критичної інфраструктури (CISA), яка має багатий досвід в цій сфері. Держспецзв'язку та CISA уклали меморандум про співпрацю та вже провели навчання згідно з методикою CISA.

Держспецзв'язку є уповноваженим органом з захисту критичної інфраструктури в Україні та працює над необхідною нормативно-правовою базою. В країні були створені секторальні переліки об'єктів критичної інфраструктури, а незабаром має бути ухвалена постанова Кабінету Міністрів про затвердження порядку ведення Реєстру критичної інфраструктури. Створення такого реєстру буде важливим кроком для координації захисту критичної інфраструктури.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW