Легендарний автомобільний бренд оголосив про припинення існування



Британська компанія Jaguar Land Rover оголосила про новий підхід до своїх брендів та інвестицій в електромобілі. Автовиробник має намір провести масштабну реорганізацію, у тому числі яка зміну назви та відмову від одного з брендів. Завдяки цьому очікується підвищення прибутковості та репозиціонування компанії.

Як було повідомлено, компанія змінить свою назву з Jaguar Land Rover, що з’явилась після покупки марок концерном Tata, на JLR, без будь-якого розшифрування по брендам. Також планується відмовитись від довгих назв моделей, наприклад Land Rover Range Rover Velar.

Замість Land Rover випускатимуться автомобілі під самостійними брендами Range Rover, Defender та Discovery. Флагманами залишаться позашляховики Range Rover і Range Rover Sport, які нещодавно змінили покоління. Крім того, до кінця року в модельний ряд буде додана електрична версія Range Rover.

Виробництво електромобілів

Уже наприкінці 2023 року компанія почне приймати попередні замовлення на повністю електричний Range Rover, хоча вихід його очікується у 2025 році. У компанії розказали, що ДВЗ і гібридні силові установки поки будуть збережені.

Бренд Jaguar буде переорієнтований на виробництво електромобілів класу люкс. Перша модель в рамках нової концепції з’явиться вже у 2024 році. Це буде електричний спортивний седан з запасом ходу 700 км, створений на основі новітньої електрифікованої архітектури Jaguar Electrified Architecture (JEA).

Кросовери Range Rover Evoque, Range Rover Velar та Discovery Sport, а також поки що секретний наступник Defender, перейдуть на нову електричну архітектуру.

Перехід на систему прямих продажів

Після зміни назви також очікується перехід на систему прямих продажів, що допоможе зменшити витрати та підвищити ефективність. Тобто клієнти отримають можливість замовляти авто безпосередньо з заводу. Автосалони будуть лише демонструвати модельний ряд та займатись доставкою.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW