Волонтерки організації "Турбота про літніх" в Житомирі шиють для військових бандани та балаклави, — ВІДЕО



120 балаклав і 120 бандан літнього зразка з трикотажу днями передали військовим волонтерки Житомирського відділення Всеукраїнської благодійної організації "Турбота про літніх в Україні".

Ці речі виготовляють на замовлення хлопців, розповіла керівниця Житомирського відділення організації Таїса Войцеховська, передає suspilne.media.

З її слів, усе необхідне для хлопців вони почали шити з вересня 2022 року. Шили і зимові флісові бандани, рукавиці. Зараз хлопці просять літній варіант бандан, арафаток і балаклав.

"Наразі в пошитті літніх бандан і балаклав зайняті дев'ять чоловік. І як завжди у нас виникає проблема з тканиною. Звертаємося до усіх, хто може: закупіть, принесіть – а ми пошиємо", – каже Таїса Войцеховська.

Зимові балаклави волонтерки шили, починаючи із січня місяця, розповідає Любов Петренко. Розкроїли, пошили і передали на фронт 480 штук. І виготовляли арафатки – вже відправили 75 штук, та бандани. Бандан було в чотири рази більше, каже волонтерка.

"А зараз наші воїни просять зробити літній варіант, що було для прикриття голови від сонця і пилу. То ми кроїмо балаклави – трикотаж, легкий, щільний, пропускає повітря і не пропускає вологи. Хлопці приходять, то ми на них міряємо, щоб робилося, як для людей", – розповідає Любов Петренко.

За її словами, бандани роблять дуже швидко робиться, бо потрібно тільки обмітати. А балаклава, якщо нормально працює швейна машина, то на неї їде хвилин 10.

Волонтерка Любов Підопригора каже, що машинки непрофесійні і іноді псуються.

"А так, ми всі працюємо натхненно, тому що ми хочемо допомагати нашим воїнам", – сказала Любов Підопригора.

Антоніна Тугас

Таміла Бутко

Джерело: suspilne.media



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW