У Запоріжжі планують розробити проєкт з будівництва притулку для бездомних тварин з колумбарієм



Директор комунального підприємства «Побутовик» Ігор Коваленко повідомив про те, що його підприємству потрібні кошти для того, щоб розробити проєктно-кошторисну документацію для будівництва комплексу (притулку) для вуличних собак та котів.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань регуляторної політики, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, передає 061.

Посадовець зазначив, що вони досліджували досвід інших міст України і вирішили взяти за приклад притулок, що був створений у Харкові. Якщо зараз інспектор по роботі з тваринами, забирає собаку на стерилізацію та чіпування з внесенням в міжнародну базу у ветклініку, а потім відпускає її на вулицю, то після створення притулку, певна кількість тварин зможе отримати місце в вольєрах. За цей час з тваринами будуть працювати спеціалісти, аби провести адаптацію собаки до проживання в сім’ї. Запоріжці зможуть завітати до притулку і обрати домашнього улюбленця.

«Ми зараз оформили землю для притулку, якого потребує місто на вулиці Цегельній. Зараз нам необхідно розробити проєкт і на це потрібно фінансування. Планується, що собаки, яких ми відловили і розмістили в притулку, будуть знаходиться під опікою кінолога. Має пройти соціалізація, якщо собака агресивна. Задача нашої організації – знайти дім собакам. Якщо цього не вдається, то за практикою через 30 місяців собака має повернутися в природнє середовище. Потрібно розуміти, що навіть будівництво притулку на 1000 собак не вирішить глобально проблеми – він заповниться вже за 3 місяці. Саме тому має бути виконаний алгоритм: соціалізація тварини, стерилізація, медична допомога. В цьому комплексі планується ще створити крематорій для тварин. Собаки гинуть і на дорогах, і природньо. Їх захоронення в місті стихійне – немає ні кладовища, ні колумбарія. Саме тому має бути створений крематорій з колумбарієм, де господар може помістити прах свого улюбленця в ячейку і за ним будуть наглядати за якусь там символічну плату», - повідомив Ігор Коваленко

За оцінками, що були проведені в 2021 році, на будівництво притулку необхідне фінансування на суму близько 60 мільйонів гривень. Будувати притулок посадовці планують за позабюджетні кошти і підшукують для цього міжнародних донорів.Проте одночасно необхідно буде збільшувати штат співробітників КП «Побутовик», бо наразі на підприємстві працює 21 людина.

«У нас є водій та ловець, 4 охоронця на території будівництва притулку, начальник по роботі з тваринами, що приймає заявки від людей та координує роботу ловця та водія та замдиректора, що працює з бюджетом і фінансовими питаннями. Також у нас є частина персоналу, що працює з орендою і ще 4 охоронця на самому «Побутовику». Наразі наші хлопці справляються, а на майбутнє потрібно буде розглядати питання можливого розширення», - прокоментував Коваленко.

Нагадаємо, що наразі КП «Побутовик» займається стерилізацією безпритульних тварин та здає приміщення в оренду.

Раніше ми писали про те, що волонтери організували стерилізацію собак в Оріхові.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW