Представляються працівниками кіберполіції - правоохоронці попереджають про нову схему шахрайства



Чернівчанка стала жертвою шахраїв, які представилися працівниками кіберполіції.

18 квітня до поліції звернулася 60-річна чернівчанка та повідомила, що її ошукали. Правоохоронці з’ясували, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником відділу з протидії кіберзлочинам. Зловмисник повідомив про нібито спробу несанкціонованого доступу до її банківського рахунку та запропонував допомогу для захисту коштів. Буковинка повірила співрозмовнику та надала всі необхідні персональні дані. В результаті чого втратила майже 30 тисяч гривень.

Слідчі внесли відомості про вказаний факт до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають не повідомляйте стороннім особам термін дії банківської карти, тризначний номер на її звороті та секретні коди і паролі, що приходять у повідомленнях на телефон.

Щоб переконатися, що з вашою карткою все гаразд – зателефонуйте на гарячу лінію банку або ж зверніться до найближчого його відділення.

Зверніть увагу: більше інформації та порад із кібербезпеки ви можете знайти на офіційному сайті Департаменту кіберполіції, у телеграм-каналі, у Facebook або за номером телефону 0 800 50 51 70.

Читайте: "Вашу банківську картку заблоковано" - буковинець віддав шахраям 49 тис. грн

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW