Парк відпочинку біля Совських ставків передадуть "Київзеленбуду"



Депутати Київської міської ради планують надати КО "Київзеленбуд" у постійне користування земельну ділянку для збереження біля Совських ставків.

Про це повідомляє київська прокуратура.

Ділянка знаходиться на проспекті Валерія Лобановського, 113 у Голосіївському районі міста Києва. Площа ділянки складає 19,1187 га.

Такий проєкт рішення підтримали вчора, 19 квітня, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин.

Зазначається, що ставки були створені ще Києво-Печерськими монахами тому, що там є річка Совка.

Це природний каскад озер, але завдяки безглуздому господарюванню у 70-х роках минулого століття там був рибгосп, а потім – велика повінь. Ніхто за територією не доглядав, і ставки поступово стали замулюватись. Наше місто розростається, але разом із тим ми маємо захищати ту унікальну природу, яка в нас є. Надалі проєкт рішення про передачу земельної ділянки в постійне користування КО «Київзеленбуд» буде розглянуто на пленарному засіданні Київради, - зазначила депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник.

Вона наголосила, що необхідно захистити територію Совських ставків та провести роботи з благоустрою зеленої зони.

Раніше ми розповідали, що прокуратура повернула киянам землі колишньої типографії, які незаконно прибрала до рук одна з райрад Київщини.

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, перевірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW